Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svek

Tog på den vita skjortan
och väntade på trappan
vi pratades vid i morse
köttet var ny grillat
potatisen stod på spisen
en vindpinad fågel i skyn
så kom telefonsignalen
någonting ändrade planen

Tog av den blå skjortan
slitna jeans och tröja
så bussen in till city
för att köpa lite bröd
neonskylten hade släckts
den vid systembolaget
kön var längre än vanligt
för några Norrlands Guld

Tog bussen till förorten
du stod där i solskenet
strålade med en annan
någon av din egen sort
jag såg i dina blå ögon
förälskelse och ysterhet
ni kramades där i ömhet
i Syrengläntans ljus

Tog på den rutiga skjortan
och väskan på ryggen
vandringsskorna på fötterna
mot ett okänt vägval
en färd genom markerna
mot sanningens berg
med kaffekoppen i handen
ett leende på läpparna

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 412 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-16 07:09



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Att inte gå i däck trots svek. För svikna blir vi ju under livet, vilket kan göra att vi förlorar tilltron till varandra. Men positiv vändning här, fint!
2021-04-18

  soligajag_1 VIP
Den värsta känslan inom oss. sedan rinner det av när man närmar sig naturen och dess inverkan. Fin dikt!
2021-04-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Svek i livet, som trots allt kan övervinnas. Mycket bra och intressant symbolik.
2021-04-16

  Anya VIP
Håller med Lena, sista radens vändning oväntat. Svårt det där med relationer, tänker jag när jag läser. du berättar sakligt.
2021-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Klädval vägval
när sak känns fal
som att byta skal
hitta annat val i en
lugnare dal...

2021-04-16

    Lena Staaf VIP
Skjortbytena symboliserar svängningarna i omständigheter och stämningsläge. Slutet något oväntat!
2021-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Trots sveket förmedlar texten tro och tillförsikt!
2021-04-16

  Feliaxel VIP
Så bra att det vände till något positivt
2021-04-16

  Öknens Ros VIP
Naturen skänker lugn och ro.
2021-04-16

  Kungskobran VIP
Så fint
2021-04-16

  Maria Sundelin VIP
Talande
2021-04-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO