Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi skulle spela Beatles "Michelle" tillsammans på en jubileumsfest. Han piano och jag sång. Men han blev sjuk och låg på sjukhus i tre veckor tror jag. Det blev aldrig att vi spelade tillsammans.


Om jag kunde göra om det skulle jag sjunga för honom

Det fanns en människa en gång
Såg ut som en gammal man
Men hade sinnet av en liten grabb

Han var för det mesta glad
Även när jag såg att han mådde skit

Psykiska rubbningar, kaoset i kosmos
Fötter som domnar, talanger som slocknar
Tjejen i huset är över 80
Han pratar så gott om de som är udda

Han satt där så utmärkande
I rullstol och spelade kort
Hade vitt skägg som la på några år
Men ett leende som krossade åldrar

Fysiska dumheter, kaoset i livet
Tomhet i hjärtan, ensam ensam
Tjejen i huset, hon över 80
Är hans granne, en gammal dansös

Han spelade piano
Var konsertpianist
Han var väldigt duktig
Tyckte mycket om Schubert och baletter
En gång pratade han om ett stycke som skildrar en man
Som var levande begravd
Och sprattlade i kistan
Stycket återgav känslan
Paniken och insikten
Jag lyssnade så intresserat
Jag vet fortfarande inte vem som skrev det
Eller vad det har för namn

Han var min vän
Sa alltid att jag sjöng så fint
Till alla jag inte träffat förut

Om jag kunde göra om det
Skulle jag sjunga för honom igen

Han är död nu
Han somnade in en natt
I sitt hem

Jag var inte på begravningen
Men någon sa
Att en av grabbarna
La en kortlek på hans kista


En dag ska jag besöka hans grav

Jag kommer aldrig glömma Anders




Fri vers av Timmie Lost
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-15 06:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Timmie Lost
Timmie Lost