Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...som ju alltid funnits.

Vad är det en vill ha sagt
Vad är det en vill veta
Vad är det som ska avhandlas innan det är för sent?

Jag vet ju
Kommer ju ihåg
När di gamle blev gamla
När di gamle försvann
Ibland först in i dimma
Ibland raka vägen ut...

Då sa vi
Sa att en skulle passat på
En skulle förstått att tala
Att fråga
Att samtala

Hur var det det hängde ihop
Vem hängde ihop med vem
Vad var det egentligen som hände

Vi förbannade vår obetänksamhet
Vår naivt bortskämda tanke om att de väl alltid skulle finnas de som ju alltid funnits...

Nu är jag åter där
Denna gång jag i första ledet
Mina närmaste människor i livet
Mitt närmaste ursprung
Det är mina föräldrar
Mina föräldrar som står på tur
Mina föräldrar som är allt tröttare
Mina föräldrar som har allt svårare att minnas
Mina föräldrar som snart
Inom kort
Alldeles strax inte kommer att finnas mer

Vår naivt bortskämda tanke om att de väl alltid kommer finnas de som ju alltid funnits...




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-15 09:02



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När man är ung tror man att man är odödlig, när man blir gammal har man en förvånansvärd livskraft
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB