Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag mår ju ändå helt okej

Allt känns ju helt okej
till och med ganska bra ibland
sådär så att man kan skratta hela kvällen
Ett glas två glas tre
det känns ju ändå helt okej

hur mörkt är det egentligen
oftast lyser ju solen
rakt in genom fönstret
Även på småtimmarna
ser man fortfarande månen

Ja till och med orden är ganska okej
De med
sådär okej att man kan skriva om
Annat än sorg och tvivelaktigheter
Att grubblande är en sidosyssla


vaknar inte upp med dig
Men det är faktiskt helt okej
sådär okej att ensamheten är
överkomlig och inte överrumplande

jag mår ganska bra ändå
men kulan genom bröstet
hugger till ibland
Gör sig påmind av oro

Så jag höjer volymen lite för mycket
dämpar tankarna för det är inte
Värt att ödsla tid på självdestruktivitet

men jag mår ganska okej faktiskt
Håller mig sysselsatt och så
det fina med småpratandet
halvhjärtade konversationer
är att det gör så mycket
För ett halvt hjärta
som får det att tanka på annat än
vad som gjort hjärtat halvt

jag mår ju ändå helt okej
Men det är okej att inte vara okej
jag bär ju på mörkret som ibland
känns fjäderlätt men ibland
tungt som betong






Fri vers (Fri form) av anonymiteten
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-16 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anonymiteten