Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejonet

 

född i lejonets tecken

det låter som om
smygande rytande och snabbhet
var de gebit som betecknade henne

 

när det verkligen gällde livet

då tog dessa attribut över
låg alltid på språng inom
behjälpliga av igenkänning

 

annars var ljuset och leendet hennes

fördömanden var sällsynta
naturens lilla och stora fyllde
sinne och hjärta

 

i minneslunden stannade tiden

som om hon försökte ta fram lejonet
kunna ryta och vara smidig
för att kunna sätta tänderna i honom


(c)tk.




Fri vers av thyra
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-16 13:14



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint text
2020-05-18
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra