Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnadskultur

På arbetsplatser med tystnadskultur
blir personalen som djur i bur
det som inte får sägas under dagen
sväljs ner och samlas och fräter i magen.

Jobbklimat som rötslam med tungmetaller i
ger tunghäfta och grogrund för angiveri
ett häftplåster på missnöjet, detta varande sår
med nytt svallkött för varje dag som går.

De stressade och utslitna där hoppet sänkts till noll
ska ändå drivas på med okänslig detaljkontroll
slutkörda, överkörda som av en självstyrande bil
försöker de förgäves att hitta en ventil.

Nu hörs ett litet gnissel, kanske ett hoppfullt ljud
hon höjer rösten, hon som är vårt skyddsombud
och om hon inte omplacerats nästa dag direkt
så för hon våran röst och därmed hoppet har hon väckt.

För personalen har tillsammans kreativitet
en guldreserv som kommer fram vid rätt omständighet
ett fel kan alla göra för vårt jobb är inte lätt
en klapp på axeln, kom igen, till slut blir det nog rätt.











Bunden vers av Lena Staaf VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-05-16 15:50



Bookmark and Share


  ULJO
En bild ur vår verklighet. Bra att du lyfter detta.
2020-05-18

  Respons VIP
Bra diktat om ett mycket angeläget tema.
2020-05-17

  BenGust VIP
Enhetligt och samfällt agerande erfordras annars blir man bara
kallad samarbetsovillig och
bortplockad.
2020-05-17

  KattenKin VIP
Viktig text, usch för tystnadskultur och dåligt jobbklimat! Ingen rim och reson på vissa ställen, men i din text hamnade allt på rätt plats. Snyggt!
2020-05-17

  Bodingen VIP
Har blivit stor skillnad sen jag började jobba i början av 80-talet, så många skvallrande rövslickare som det finns idag har det aldrig funnits tidigare, dessutom har facket och arbetsledningen på många ställen blivit bästa kompisar och det har inte gjort saken bättre direkt, skämmes tammefan!
2020-05-17

    Max Poisé
Skriver under varje rad här! Bra ämne att ta upp!
2020-05-16

  Niliboy
Huga ligen för vissa arbetsplatser och fackföringar, det har varit svårt och för sd are! Men det räknas väl inte!?
2020-05-16

  ResenärGenomLivet VIP
Det behövs ju egentligen så lite för att allt ska kännas bra på en arbetsplats...bra och tänkvärt rimmat...
2020-05-16

  Öknens Ros VIP
En mycket stark text om hur arbetslivet är för många.
2020-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
håller med Serfage

Bra skrivet och rutet

2020-05-16

  Kajan VIP
Så rätt, och så bra!

2020-05-16

    Sefarge VIP
Insiktsfullt skriftat
Människor behandlas
som maskiner ingen
Hänsyn till deras kun
-skap. Psykopat chef
-er plockar deras slit
Till egen profit,sedan
skall olika ägare ha
Sitt.När konsulter
har trimmat ned
Arbetsstyrkan
Till kritisk stress
-nivå.Så ser det
Ut på en hel del
arbetsplatser
av idag






2020-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP