Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom söka förklara min egen version av verkligheten, för pöbeln eller en möjligt ovetande omgivning. Men jag säger som M. N. De vilka vet kan berätta för dem som tror att de inte vet, sedan skola de se varandra i


Dagens förklarade ord - 2020 05 16




Geting
-
eller kanske 'ge ting',
det vill säga sticka ut hakan
(sträcka på halsen)

vilket rent historiskt sett
kan ha lett till att
'falla för yxan'

eller rent av giljotinen,
en sorts skarpt klingande ord,
enligt en läkares slutsats.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-09 15:03



Bookmark and Share


  ULJO
Snällaste insekten Ge ting en
2021-05-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP