Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår värld

Mörker och ljus är ett syskonpar
som året runt över jorden far.
De möts och skiljs i evig sämja
för att människosläktet främja.

För att vi alla ska varsebli
den sällsamma värld vi lever i.

Den världen är till för oss alla,
ofta vi sett den sönderfalla.
Men varje gång förnyar den sig
för att vara till för dig och mig.

För att vi alla ska varsebli
den sårbara värld vi lever i.

Men för att vår värld ska få en chans
till att bli den plats där tillit vanns,
är vår medverkan fundamental.
Endast då undgår vi svåra kval.

För att vi alla ska varsebli
den unika värld vi lever i.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 139 gånger
Publicerad 2020-05-17 09:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström