Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tillvarons turbulens från 1980-talet till 2020-talet. Referenser: Psaltaren 51 och Allegris "Miserere"


ÅTTITAL

Mitt åttital var rop ur Davids psalm,
liksom det Miserere som Allegri förde,
en bön om nåd av Gud, som inte hörde,
ett klagande och knotande och kvalm.

Mitt liv var skrällande, en tom cymbal,
ett ekande av tvivlens dissonanser.
Ett medelålderns kval i grå nyanser
var mitten av mitt förra åttital.

Då hörde Gud till slut mitt kvidande
och lyfte mig ur sorgens mörka prång.
Som fyrtiårig var mitt liv ett lidande.

Nu har jag framtiden mot åtti år på gång!
Så blandas livets lekande och stridande
med Davids psalmer och Allegris sång.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-17 20:39



Bookmark and Share


  Arenaramus
Livsbejakande vers, uppskattas starkt!
2020-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP