Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fiskar fiskar fiskar

Han växte upp i älven och såg bara vatten. När fiskar simmade förbi tog han dom och åt dom. En dag simmade han snett, och han såg nåt han aldrig sett förut: land. Han klev upp på land och tittade på sitt gamla hem. Landet rörde sig och han blev yr. Han backade några steg, och såg han att det var älven som rörde på sig, och land som var stilla. På land fanns inga fiskar att äta, men i land fann hann maskar. Maskarna smakade illa. Kanske om han doppade dem i älven skulle de smaka som fiskar. Men maskarna försvann för fiskarna kom och röck åt sig dom. Kanske han och fiskarna inte var så olika ändå. Eller så var de det, för nästa gång en fisk kom tog han den och åt den.




Prosa (Fabel/Saga) av mickelsski
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-17 14:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Fisk" är ett äckligt ord.
2020-05-17
  > Nästa text
< Föregående

mickelsski