Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oaktsam våldtäkt

 

Ursäkta min juridiska okunnighet men kan man vara aktsam när man våldtar nån?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-18 00:01



Bookmark and Share


  Briza media
Ja detta uttryck förbryllar och förargar många. Väl värt att filosofera över. Jag tror dock att vi måste komma ihåg att detta som du skrev är ett juridiskt begrepp. Att bara fritt spekulera blir bara fel och ofta dras då fel slutsatser, såsom att det har med etnicitet eller medborgarskap att göra.

Det handlar om "uppsåt", man kan stjäla eller mörda någon med uppsåtet att göra så. Eller så kan gärningsmannen uppvisa sk. " oaktsamhets uppsåt", dvs egentligen strunta i vad som blir resultatet av en handling. Vilket är just vad det rörde sig om i detta fall. Ungefär att den åtalade borde ha kunnat förstått att det kunde röra sig om någon som inte gjorde detta frivilligt. Han struntade helt enkelt i vilket och det är en "oaktsam våldtäkt".
2020-05-19

  Gunnar Hilén VIP
Man studsar till bara. Undrar om det har med kondom att göra.....vi får fråga Roberto om man anväde det.
2020-05-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hypnotisk våldtäkt som lär innebära att psykologiskt tvång omfattas av en projiceringstaktik att få offret i ett hjälplöst tillstånd är väl att fördjupa sig i den kriminalantropologiska slutledningens avsikter,
få offer och förövare varande som klient och terapeut.
2020-05-18

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Vem kan löpa linan ut på slak lina ?
2020-05-18

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Du kanske också tittade på Aktuellt, jag förstod att våldtäkt blir oaktsam, om kommer på import, (Vårdslös) betyder när någon tvingades in i situationen att öva det omöjliga jobbet
och det handlar om flickor från fattiga länder, Rumänien, Nigeria, Bulgarien däremot om du våldtar en svensk kvinna en dvs från rikt land heter någonting annat, och anmäla lags ned.
Svensk kvinna kan inte få en oaktsam våldtäkt, och jag vet inte vad heter det...
2020-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Skulle inte tro det. Vad är det för ett snille som konstruerat detta idiotiska uttryck?
2020-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP