Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden




Döden kom som en tjuv om natten

bröt upp livets säkerhetslås
smög in och släckte ljusets flämtande låga

strök ett namn på listan
och gjorde en anteckning

avliden kl 2405

döden kom som en tjuv om natten
och tog en älskad människas liv





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-05-18 10:25



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så kom döden så svårt att fatta.
Just i maj månad 2017 gick båda mina älskade bröder bort i cancer.
Jag känner ett stort vemod och en sorg denna vackraste månad.
2020-05-26

  Eva Helene VIP
Du skriver så berörande fint.
2020-05-25

  Salvation Pepper
Dessa anteckningar ...
Med vilken handstil ...

Utmärkt framställning av sorgens känslor.
2020-05-20

    ej medlem längre
Vackert, ledsamt och skräckinjagande.
2020-05-19

  Elinor Sörensson VIP
Sorgligt och berörande.
2020-05-19

  Nils-Robert
Så sorgset. Men så fint du beskrev det.
2020-05-19

  bibbi ahrnstedt
Väl och uttrycktsfullt beskrivet om hur ovälkommen döden kan vara. Vi vet så litet och bär alltid de tankarna med oss om när och hur det ska bli sedan
2020-05-19

  Peter G VIP
döden; en tjuv som själ från oss alla...
Berörande text!
2020-05-18

  Kungskobran VIP
Så surrealistiskt, förr så stoppade man klockan
2020-05-18

  StinaJ VIP
Döden så ovälkommen och som berövar oss det vi älskar mest. Berörande skriftat.
2020-05-18

  lila fjäderblomman VIP
Bra liknelse, som en tjuv om natten. Döden kall och obeveklig- om den inte är önskad förstås. Man får bara hoppas att den är annorlunda för den som dör-att de går över till en ljus och vacker tillvaro. Kram
2020-05-18

  Blomma-Stjärna VIP
Döden kan
välta omkull allt

den och dem
vi litat till

döden kan
vi räkna med

- svidande klar poesi

<3 -kram
2020-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra liknelser om dödens ankomst, utan inbjudan. Tidpunkt kallt konstaterad utan känsla.
2020-05-18

  Eva Langrath VIP
Smärtsamt vacker poesi om detta svåra när någons liv tar slut.
2020-05-18

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Döden kommer brutalt och oväntat ibland, men ibland som en befriare. Vi bär alltid den tunga bördan. Starkt och uttrycksfullt skrivet.
2020-05-18

  Niliboy
Huga ligen å huvva!
2020-05-18

  ULJO
Alltid smärtsamt att möta sådant meddelande. Tråkigt.
2020-05-18

    Max Poisé
Dramatiskt och jag fick det sjunde inseglet som association.
2020-05-18

  Öknens Ros VIP
Döden, alltid en ovälkommen gäst.
2020-05-18

  Maria Sundelin VIP
Ja den kommer alltid som en tjuv
Varma kramar
2020-05-18

  Feliaxel VIP
Döden en riktig otäcking
2020-05-18

  KattenKin VIP
Ja det är precis som det skulle röra sig om en tjuv, och sen en kort notering som känns grym, typ byråkratin. Bra liknelse. Kram
2020-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP