Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sanningen ska fram fast vi blir ej glada när hjärtat är sårad inget kan det skada


STATISTIKEN

Hur många dog av corona
det är svårt att veta
för att det är politiker
som bestämmer detta

Hela tiden kommer frågor
men ingen vill svara
två hundra till, tre hundra till
hur många kan vara

Jag förstår att det är krångligt
räkna alla döda
for att de stackars människor
år inte Svenskfödda

Men jag vet att man kan räkna
så klart att det går
om man vid varje dödsfall
fäller en varm tår

Men att gråta borde alltid
finnas ett stark skäl
och det aldrig hade haft ` dem `
Löfven och Tegnell

Tårarna är främande mark
för de och för staten
här man ser vist att blodet är
tjockare än vatten

De tänker väl positivt och
ser slut på problem
för att lyckats att avlasta
svensk pensionssystem

Staten liknar en stor sekt
som sitt offer kräver
och vi svaga måste offras
för att starka lever

Och hur många gick bort ur
tystlåtna folkvimmel
jorden har ej koll på det
men det har nog himmel

Himmel och jord väldigt långt
från varandra står
för att de som här var siffror
där är människor

De vist säger si och så
och tror att det duger
men det hörs i deras röst att
statistiken ljuger
Vem vet varför det är bra att
lögnen springer runt
kanske för att saningen skulle
göra mera ont


Jovo Janjicic

























Fri vers av Jovo Janjicic VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-18 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jovo Janjicic
Jovo Janjicic VIP