Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


70+

Ögonblick i samtiden
touch base
i Gomorron världens resonemang
i radion
och Knausgårds Hitleranalys
i Min kamp

Samtidens vinglande vingslag
skuggar ett större område
än vi trott,
i fysikens bubblande kraftmätning
och silikondalarnas hämndelektronik

Jag kryssar
mellan förändringarnas fångstgropar;
falluckor i det dagliga;
ordlösheten mitt i språket;
de blinda fläckarna
i synerna, i visionerna;
drömmarna mitt i vakenheten;
bortglömdheterna nerför trappan;
erinringar
i bästa gåbortstassen
mig till mötes
i tomhetsbefarandet;
gåochläggandet under pläden
mitt i vardagen;
landslånga cykelturer utkastade
i mörkret
som räddningsförsök på måfå;
planeringsstadierna klipphyllor
att sicksacka uppför;
nattsömnen bårar
som bär mellan dagsljusen;
betydelsebärare britsar
att vila sig vid

En flammande låga begäret
att gå med klara ögon
i eldbegängelsens vilda vrede,
till mineralernas milda mareld

långt bortom koftor
och kaftaner,
klaner och klådor,
herrelösheter och hägringar,
hostattacker och håravfall,
med kamrater som bränner sig
i skånska parker
eller tvångsgår tjugo kilometer
i Stockholms utbredningar

med liven lösgjorda bakom sig
i möjligheternas kvavgång;

kroppen ett plågsamt måste;
ett tvång
i perceptionens vältrande vanskötsel,
vida vindlande




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2020-05-19 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP