Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen


Har vi inte varit här förut,

På vägen genom livet.

Vi ställs inför så många val.

Hur vet man vilket som är rätt

Bakom varje krön är allt så nytt,

men ändå bekant på nåt sätt.


Följ inte spåren som lockar 

För Dom leder oss bort,

Till där vår själ har glömt för mycket. 

Där bluffmakarna och skojarna bor.

Låt oss inte längre förföras av deras falska drömmar

Som Tar med oss in i dunkla skogar.

Där Dom väntar, 

Längtar efter att bit för bit Slita oss itu.

Deperata att förlänga deras tid

En till synes ändlös cirkel.

Där Dom alltid lämnar kvar oss, 

att på nytt börja vandra,

I glömska och mörker.

Men Om vi tittar noga, 

ser vi speglar i dimman som fångar samma mönster.

våra egna skuggor och minnen

Vilsna och rädda.

Minnen om vem vi är och vem vi var.

Vi ser fötter som går framför oss,

Som har på sig Våra slitna skor.

Vi känner att våra händer vilar i någon annans,

Det är våra egna.

Vi ser ögon som ber om hjälp,

Det är Våra egna smärta vi ser.

Vi hör en Röst kalla på oss från bortom horisonten,

Och rösten är min,

Din,

Den är våran,

Det är ett eko.

Av oss själva som berättar 

Vilken väg vi ska välja




Övriga genrer av GloomyBird
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-19 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GloomyBird
GloomyBird