Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden tänker jag mig så

En osynlig markering på golvet
där vardagen är som tätast
och vännerna som närmast

En stor blå väntsal
med flygande gestalter

Först sorgen och ensamheten
men efter hand allt mer nyfikenhet

Mannen där borta på fyra meters höjd
liknar morfar med det vita håret
Han har precis köpt ett Aftonblad
I kiosken vid landsvägen

Hej morfar
Har du seglat omkring här i 29 år?
Är mormor också här?

Den blå salen är så oändligt stor
ljuset och tystnaden
leker med ekot och skuggorna

Det finns glipor där jag ser
de överlevandes vedermödor

Ögonen fylls av tårar
Det blir svårt att se
Jag skrattar och gråter

På en gång synlig för alla
På en gång osynlig för allt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-05-20 06:28



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket, mycket fint skaldat. Men nog trorjag att man kanse själen där den flyger å vill gott!
2020-05-25

  Mats Edin VIP
Härlig beskrivning
2020-05-21

  Blomma-Stjärna VIP
En fin dikt om efter-livet-tillvaron (undrar hur länge?)
2020-05-20

  KattenKin VIP
Så himla fin! Gillar detaljerna med kiosken vid landsvägen och Aftonbladet och magin med den blå väntsalen. Och känslorna. Hela dikten är underbar. Sparar den.
2020-05-20

  Marita Ohlquist VIP
Långt borta, men ändå nära, tänker jag när jag läser din fina text!
2020-05-20

    Lena Staaf VIP
Vilken charmig beskrivning av livet efter döden, vilande, osentimentalt, ändå med små sidoblickar ner på det pågående liv som lämnats.
2020-05-20

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning av en annan värld
2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP