Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Så om coronaviruset hade kommit i slutet av 1700-talet hos Rothschilds... hade det slutat kanske så här... Teckning: Solstrale ... "Förklara"


EVELINA TYST LÄGE I CORONATIDER I ETT PERSPEKTIVT 1700-tal

 

som en spiral smyger sig enkelt upp

likt en drink som så lätt slinker ned

likt en jacka som passar perfekt på

medan stegen sedan så lätt tar en ned

gör en hänförd av åsynen och faller ut

 

en välmanykererad hand som kysses

ögon som flirtigt möter ett ögonpar

säkra danssteg som förför i rytmik

hjärtat som sväller med stegen mot

den som kärleken var ämnad en gång

 

ring av rosor och flickan möter i gesterna

flirtens förföriska prosaistiska analfabetiska anarki

hör tystnadens tangenters spektrala fantasier

som utmynnar i ett coronavirus hjärtskärande stöt

har han kanske smittats av flussen åh! akta stussen

 

på tå smyger hon ut utan ett enda spår 

manar sina fränder att akta sig noga för

en Rotschild som fått corona på sin tid...

och stilla undrar man hur skulle historien

kunnat ha speglat våra poeters inre skald

 

"corona corona du särade våra hjärtans väg

oh corona corona du skilde våra vägars möte åt...

corona corona sedan tiders bruk - gör du oss sjuk

DU separerar hjärtans blod ämnade varandra 

hjärtan gråter för dig all tid, dag efter dag, Evelina "

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-20 19:19



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Kan just undra hur många inställda kärlekar Corona har på sitt samvete?
2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP