Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjafs

TV-program finns av alla de slag,
vi matas med dem vareviga dag.
Alla är förstås inte till behag.
Bortkastad tid.

Visst kan väl även jag kritisera
vissa serier, sporter med mera.
Andra vill jag gärna applådera.
Och gläds därvid.

Den typ av TV-program jag dissar
kan vara de som du aldrig missar.
Det slutar med att jag bara gissar.
Onödigt id.

Egentligen spelar det ingen roll,
man trivs allra bäst med sin egen koll.
Därmed hamnar vi på plus minus noll.
Vi slipper strid.

Var och en får göra sitt eget val,
knappa sig fram till en lämplig kanal.
Enigheten blir i stort sett total.
Tittandets frid.

Resultatet av mitt tjafs
blev verser skrivna i hafs.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-05-21 09:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström