Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattligt äventyr

 

 

Funderar på om

tunneltältet blivit för

litet eller jag

för gammal och för stor är

ju trots allt ingen snigel

 

skogen och havet

lockar men vägen dit är

lång elden sprakar

lederna knakar kroppen

sjunger på sin svanesång

 

löften är till för

att hållas barnbarnen står

otåliga i

tamburen och stampar tar

med törved samt några

 

vedklampar smyger

som indianer ner till

parken förbjuden

camping säger skylten men

det ger vi fulla faan i

 

var redo alltid

redo för flykt om så krävs

hyssjar jag bestämt

berättar om skogens sus

och havets brus helt nära

 

tystnar sorlet bland

gator och hus endast vår

brasa flammar ljus

under stjärnhimlen en natt

i april på Långholmen




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-21 18:04



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Åh så härligt skrivet om ett busigt upptåg som barnbarnen kommer minnas hela livet:-)
2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP