Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraftslav

 


jag kommer med en vit vintersol i väskan
ett par karga hjärtan och vindstilla försök

jag känner försiktigt på en försiktig sommar
jag kommer med en bukett darrande dagar

bilder av älskandet över varje blad
osäkra kvällsmelodier och torra läppar

en svaghet och brinnande tunna ögon
jag kommer med stolthet och kutter

jag kommer fylld med frågor och trötthet
jag kommer med mig själv i buketten

plantera mig varsamt intill ljung och mörker
låt den nya solens diadem resa sig själv över oss

 




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 278 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-05-21 19:27



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Faraj Bayradkar skriver i sin lilla roman att han "önskar oss ett uppvaknande fullt av frågor". Detta inträde, fulla av frågor, på upploppet efter en rad hårda prövningar, det är självmedvetenhet i sin vackraste form. Bara därur kan "den nya solens diadem" lysa som starkast. "Plantera mig" vart som helst, lotusblomman är stark.
2020-06-07

  Hopplös själ
Gillar första och sista stroferna extra mycket!

"Ett par karga hjärtan och vindstilla försök"
Talar nog rakt in i min värld med ett bildspråk som sitter på näthinnan med en klarhet och tydlighet.


2020-05-21

  Kajan VIP
Jag upplever det som ett varsamt närmande, från något avslutat till något okänt. En hel människa kommer, med hopp och osäkerhet. Så oerhört fina bilder.
2020-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson