Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ola Magnell

Långt innan coronan
tvingade sig in på äldreboendena
för att kväva de ensamma pensionärerna
tvingades du ut på ännu en turné

Jag såg dig i Betlehemskyrkan
tillsammans med kören Saltstänk
rösten fanns kvar och magin i sången
men kroppen var som en skadskjuten fågel

Jakten på effektivisering
storstadshetsens puls
du sjöng om trastens längtan
och om att hitta en boning i sig själv

Det sägs att ett samhälle
skall betraktas underifrån och inifrån
för att förstå dess sanna karaktär
dess verkliga prioriteringar

Coronan har blottat Sverige
välfärdsstatens välfärdsbarn
har blivit välfärdsstatens offer
de osynliga har blivit de döda

Det blev ingen melodifestival
alla delfinaler ställdes in
Idolmakarna på Tv4 får bida sin tid
Vem kan nu tjäna pengar på musiken?

Mitt i planeringen för den nya boken
på vägen ut på ännu en turné
mitt i dialogen och i sången
säger ditt hjärta stopp och belägg

Så tveksamt eftertänksam
så ömsint försiktig
så liten plats på estraden
där tomma tunnor skramla mest

Jag lyssnade till din stämma
din lyhörda distans
din magiska närhet
blev min kaospilot i mörkret

Din röst har tystnat
din gitarr har slutat darra
tigerhjärtats längtan att få slippa lida
har hittat en boning i den sista vilan




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-22 09:21



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Innerligt fin hyllning, till en och samtidigt så många, för vi är många som känner honom som visdiktare och sångare, likväl som de osynliga gick ifrån oss... Som du hör synliggör och ger till skaran att hålla handen tillsammans med denna fina Ola Magnell...
2020-05-26

  Eva Helene VIP
Tycker mycket om din text och Ola Magnell har jag gärna lyssnat på. Tur ändå att möjligheten finns kvar.
2020-05-25

  Magdalena Eriksson VIP
Tack vad fint skrivet om en älskad artist. du tar upp saker som jag tror Ola hade varit nöjd över...
det märks i texten att du tagit in och levt med hans låtar. det finaste att bli till nytta för många lyckades han med. Ola.
2020-05-23

  Stanley Rydell
Finstämt och varmt!
2020-05-23

  Anya VIP
Berörande skrivet med mycket innehåll. Starkt om Ola och starkt om äldreboendena. Kan inte låta bli att läsa dödstalen varje dag, och varje dag blir klumpen i magen hårdare och hårdare.
2020-05-22

  KattenKin VIP
Det blev en hård sista tid för honom. Bra skrivet om det. Han var en av mina husgudar, hängde med från 1980 tills nu, och kommer fortsätta göra det.
2020-05-22

    Lena Staaf VIP
Ömsint och samtidigt skarp beskrivning av musikern Ola Magnell och vårt orättfärdiga samhälle.
2020-05-22

  Kungskobran VIP
Fin skildring
2020-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP