Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Barndomens arv

När jag var liten
lärde jag mig att förstå
att när solen lyser
är himlen inte alltid blå
ärlighet hos många
mest bara ett spel
själv blev jag uppfostrad
att lära rätt från fel

När jag var liten
var medlen ganska ringa
leksaker hemgjorda
i träden jag mig svinga
man lekte ute i naturen
kraven inte så stora
spelet var inte på allvar
och man kunde förlora

När jag var liten
såg man människor le
man träffade varandra
och gärna på ett café
gemenskap var viktigt
sa det man känner
hjälpte till med problem
umgicks med vänner

När jag var liten
var vädret alltid bra
våren kom i april
såsom experterna sa
sommaren bjöd sol
med saltstänkta bad
hösten kom i september
över land och stad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 370 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-16 08:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fina minnen som din dikt väcker. Önskar att det ska kunna bli något liknande igen
2020-09-16

  Blomma-Stjärna VIP
En charmig dikt som väcker minnen av att barndom och utelek - vi stampade i vattenpölar, gjorde djur av kottar och samlade nyckelpigor i lådor med gräs och stenar -
2020-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om barndomsminnen. Idag är det en annan värld. På både gott och ont.
2020-09-16

  Eva Langrath VIP
Fin minneskomposition.
2020-09-16

  Nils-Robert
Mycket sanning i den dikten. Bra gjort komposition.
2020-09-16

    Lena Staaf VIP
Minnet filtrerar bort det vi inte vill ha kvar så det ljusa kommer att dominera. Människor har fått det bättre ekonomiskt, större och hälsosammare bostäder, många otrevliga barnsjukdomar utrotade etc. Men klyftorna mellan samhällsklasserna har ökat och stressen i arbetslivet likaså.
Fin dikt ändå med igenkänning!
2020-09-16

  stormengudrun VIP
En mer "förståelig" tillvaro, minns också, man visste vad som gällde både i förhållningssätt och årstider:-)
2020-09-16

  Feliaxel VIP
Barndomens minnen
2020-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om tiden som var
samhället har förändrats
men minnena är kvar!
2020-09-16

  Kungskobran VIP
Vad jag kommer ihåg så lyste solen alltid på sommaren när jag var liten
2020-09-16

  Maria Sundelin VIP
Vi bär alla våra egna minnen från barndomen
2020-09-16

  Öknens Ros VIP
Mycket var annorlunda förr, numera är tiderna annorlunda också, på både gott och ont.
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO