Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lära sig vad man själv menar med kärlek


Kärlek är inget konkret substantiv
det är abstrakt
det är värdeladdat
vi måste ladda det med det värde vi kan

jag var en tonåring
jag gav mig ut på en lång lång resa
den varade i åtta år
jag lekte mig fram till min man

nu återvänder jag till dig
nu kommer jag hem
du var mitt hjärta utan att jag kände det slå
nu förstår jag att det pumpar mitt blod

jag skulle vilja berätta hur jag gjorde
men det kommer lite längre fram
nu tar jag snart adjö av arbete, vänner och Sverige
ditt och mitt hjärta tillsammans bildar bara fyra rum

att tro sig kunna älska men inte kunna
att bli en evig ungkarl eller ungmö
att alltid skylla på den andras dumheter
att aldrig ta sig själv riktigt på allvar

att i stället för att hitta sin egen väg
sin eget sätt att kunna älska
bli intelligent, allmänkunnig eller poet
att häva sig framåt på sin ledsna bitterhet

nej, kasta loss och gör det du måste
ta de känslor det krävs att hitta ditt vuxna jag
lid, gråt, knulla, slåss, men vet varför du gör det
för att kunna växa, bli den du är, komma hem




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-22 16:37



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag börjar tro det...Det krävs ju att bägge är med på arrangemanget.
2020-05-23

    ej medlem längre
Livet är komplicerat ibland
kärlek kräver ju två
Alla kan inte kasta loss och vara iväg 8 år och samtidigt kunna komma tillbaka
Det är nog rätt unikt
2020-05-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
att gå i pension, 64 i Finland, hm, allt som är bäst för hälsa och kärlek för allt du vill och har lust med, jag vet mycket om Finland genom läkaren som protesterar runt om i världen eftersom staten har tagit sina barn utan anledning.
De förbannelser som lämnas på Finland på FB av människor på internet skrämmer mig, jag ser att Värta har tagit över trafiken, men Finland håller fortfarande gränserna stängda för Sverige.
Jag går i pension nästa månad på min ålder, men jag vågar inte lämna Sverige, som planerades.
2020-05-22

    Lena Staaf VIP
Det finns många,skäl till att inte klara av att älska. En del tycker sig inte vara värda att älska. Andra är så rädda att bli övergivna att de själva tar steget att överge.
Jag ser också den här texten som att du nu lämnar ditt liv här i Sverige och återvänder för gott till Finland. Hoppas du ändå blir kvar här på sajten så vi får fortsätta att läsa dina poem och intressanta funderingar.
2020-05-22

  Gunnar Hilén VIP
Så varför är det så få som klarar av att älska och låta sig älskas ?
2020-05-22

  Poeten Salvador VIP
Kärlek är konkret i den meningen att msn känner den. Eftersom en känsla är en värdering så laddar den dig med värde när du känner den. Känn kärlek (i bröstet t ex) så är du färdug
2020-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP