Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STÄDER SOM GUD GLÖMDE

I de outvecklade medeltidsstädernas
arkitektur,bland prång och gränder,
dväljes den inavlade nepotismens
befolkning i sin incestuösa tillvaro
som i kynne och lynne är oförändrat
från 1600-talet,där de mest skenheliga
projicerar sina synder på andra och
med visgossar förpestar omgivningen.

Det tänds inga bål längre och stup-
stocken på galgbacken är ersatt av
tyst diplomati,som betald av små-
påvars plutokratiska envälde,
förordar lag och ordning efter eget
gottfinnande,
där knappast någon demokrati
göra sig gällande,
än mindre heder och ära.

Dåtida Bårhus,dårhus,horhus och
fängelsehålor,
har ersatts av nutida bordeller,
psykiatriska kliniker
begravningsbyråer och polishäkten.

Människorna är oförbätterligt
oföränderliga med samma
svagheter som i medeltida era,
och någon utveckling är icke
förestående,så länge människo-
plantan växa i ondan jord.

Den myndighet som sälja sig
till mammon,har ingen själ,
medan kärleken hänger kvar
på korset.

Det syns inte men många är sjuka
där Koleran ersatts av Coronan,
men de fula gråvädersgubbarna
är sig lika i sin prostataimpotens
liksom de ensamstående mödrarnas
överdrivet närgångna intimitet med
sina barn i brist på annan kärlek.


*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 335 gånger
Publicerad 2020-05-23 03:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP