Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjältar

 

Personlig styrka kan kanske vara att man i stället för att gråta, försöka att le och skratta åt allt elände som man drabbas av.

Att man försöker se framtiden an, trots all smärta och allt som det för med sig. När fysiken ger vika, när kroppen vill säga stopp, att man då reser man sig igen och biter ihop med ett leende på sina läppar.

Att man leende bestämmer sig för att försöka ta sig an problemen, utan att för en endaste sekund ge upp tron på sig själv och tron på en ljusare framtid.

När skador och sjukdom kommer slag i slag är det lätt att misströsta, men det finns trots allt alltid de som har det betydligt värre och inte har möjligheten att se någon ljusning.

Dessa personers styrka är så klart oändligt mycket större, när hoppet är ute och kroppen kanske har nått sitt slutgiltiga mål. Då är ett leende en ofantlig prestation och en styrka så stark, vilken man inte med ord kan beskriva.

Så att le åt sig själv kan ses som den ultimata styrkan, att skratta och le tillsammans när skuggorna breder ut sig, kan kanske just då också ses som den… ultimata lyckan.

Det är hos dessa människor och de som vårdar, hjälper och stöttar de som lider, det är där den verkliga styrkan finns och det är dem som är de verkliga hjältarna i vår egen lilla sandlåda ...Sverige!

Copyright © AndLou




Övriga genrer (Kåseri) av AndLou VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-23 10:58



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fin text att läsa och att försöka efterleva. Och visst är de som kämpar inom vård och omsorg värda vår hyllning!
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP