Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya perspektiv


Varje gång ett nytt perspektiv
på tankebanor och vanor
fått sin tillvaro hos mig
befruktas mitt inre

och efter en del vånda
fördjupas min livsförståelse
och jag blir förberedd
för ett nytt livsval

Vi har alla stått i en korsväg
och vacklat mellan val av riktning
- vilken väg vi väljer avgör
för vårt mående i kommande dagar

Corona med karantän
kom som en chock i tidig vår
en påtvingad förändring
med möjlighet till eftertanke

Kapitalismen är i kris
den är inte en evig -ism
vinstintresse med dödsfällor
svart rök och högt brus

De pengastarkas frihet att välja
och vraka bland tjänster och varor
ger inte per automatik ett gott liv
och inte skapar den en hållbar värld
att handha med ansvar
att handla med så
att dyra livets gåva
- vår fria vilja -
finns att få för oss alla!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-23 15:06



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Coronan lär ju föra med sig genomgripande förändringar
av divergerande slag.
Tidigare har vi tagit allt för givet.
Men en har undrat om detta myckna resande enbart varit av godo.
Och nu har skepticismen fått vatten på sin kvarn.
2020-07-10

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna!
Tack för att du delar med dig av dina tankar.
2020-05-27

  ULJO
Håller med dig. Varför ska vissa ha mer än andra. Vi borde dela resurserna lika. Så at alla kan leva väl. Fred på jorden.
2020-05-25

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om livsval och eftertänksamhet i Coronatid. Det fria viljan som dock är begränsad på många sätt beroende på plats i samhället. Vems fria vilja följer vi när vi utarmar jorden?
2020-05-23

  Larz Gustafsson VIP
Socialismen är det enda förnuftiga alternativet.
2020-05-23

  KattenKin VIP
Fint att ta del av dina lärdomar, nya perspektiv är alltid välgörande.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP