Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drakguld

Draken vilar mätt på blod
ruvar sin skatt i mörkret.
Ett evigt ruvande.
Guld glimmar lovande
men kläcks aldrig.

Den värsta lögnen
är den man väver
åt sig själv.

Det första blodsoffret
är den egna sanningen.

En grotta går från att vara
blott ett hålrum
till att bli ett hem
när man låter sina tankar
flöda som teckningar av kol
över skrovliga ojämnheter.

Att ta sig själv i besittning.
Den enda sanna egendomen.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-23 16:44



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så sant som det är sagt. Ett exempel på komprimerad visdom i lyxförpackning. Njutbar poesi. Tusen tack! Måste spara den här också. *
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP