Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lille rebellen

Men plötsligt ställde han sig upp

och sa utan att räcka upp handen:

”Jaha, det ska vara sirliga bokstäver

men skämten ska ha knorr

och kärleken sitt morr”

Vår fröken blev både förvånad och förvirrad.

Vi som var hans klasskamrater gapade.

Vi var ju bara sju år.

”Vad menar du?” frågade fröken.

”Äh, du förstår ju inte” svarade han.

Han vägrade att sätta sig.

Han stod och åt frukt i hörnet hela lektionen.

Äpple och banan.

Ibland mumlade han något ohörbart

eller slängde demonstrativt ett äppelskrutt i papperskorgen.

Hans pappa var dansk och hade bott i Christiania.

 

 




Fri vers av Roggebogge VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2020-05-24 00:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP