Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och kreativiteten föds i stiltjen

det är sällsamhetens vår

detta coronaår

 

vi lever i eftertänksamhetens försiktighet

där tvål och handsprit blivit ständiga följeslagare

påminns om banden till nära och kära

 

de är vi nu

här och nu

vardagen avgränsas, tycks bli mer närvarande när resor ställs in

men den pågår i sin yttersta nödvändighet

 

vakna, äta, gå, arbeta, träna, äta, sova, vakna

vakna, leva, nästan dö, leva, somna, vakna

 

vakna, arbeta, sova, vakna,

även om möten senareläggs

kan banden till nära och kära ständigt tänjas

en karantän bort finns vi där

kanske tänjs banden till bristningsgränsen

 

men vi finns där

 

de är vi nu

 

© Birgitta Wäppling, 24 maj 2020

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-24 18:04



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, en fin beskrivning av vår verklighet
2020-05-28

  Minkki VIP
en lite udda infattning vi har fått, välfunnet är ordvalet "stiltje" som kreativitetens vagga
2020-05-28

  Eva Langrath VIP
Fin text om det tillstånd vi befinner oss i.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP