Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

täcket väger 12 kg


Jag är trött på amatörer som leker experter när jordklotet är ur balans. Jag är trött på människor som inte kan sluta babbla i tramsiga poddcasts. Jag är trött på politiker som påstår att politik aldrig handlar om att ställa samhällsgrupperingar mot varandra. Jag är trött på för mig okända rymdfarare som skriker hej när jag går förbi dem. Jag är trött på adhd och terapeuter som varje dag är mer galna än pöbelns julafton.

Det finns mycket att vara trött på. Jag skulle kunna fortsätta några år till att räkna upp saker som ger mig trötthetssyndrom, men jag orkar inte hålla mig vaken så länge. Visserligen kan jag aldrig sova eftersom cura täcket väger 12 kilo och låser fast mig i en uttröttad position. Jag stirrar ut i mörkret, känner mig trött på idioter, patrioter och idealister, innan jag får kramp i benet och skriker att du måste rädda mig.

Jag kommer aldrig ihåg att du lämnade mig när jag var trött på blaskiga vinterdagar och regniga sommarmånader. När jag var trött på höstmörkret och vårens pollenchock. Jag brottas med tyngden när jag minns hur du packade resväskan, gjorde fingret åt mig och berättade hur trött en människa kan bli av att se någon i samma pyjamas. Klart jag är trött på att ditt fotografi står orört på sängbordet.

______

Fri vers av Jag är fan större än Sartre
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-24 11:39Bookmark and Share


  NOTARIUS PUBLICUS VIP
Det finnas säkert dom vars täcken väga lika mycket som hela universum.
2020-05-26

  Lottie Ålhed VIP
Stilen vågar hålla stilen dikten igenom utan att försköna.Sista raderna liksom fortsätter bara i samma stil med ett fortlöpande avslut. Ärlig sammanhållen dikt måste bli en bokmärkning från mej.
2020-05-26

  Kungskobran VIP
När man tittar för djupt ner i trötthetshålet hamnar man där själv
2020-05-24

  KattenKin
High five på denna som jag nu bums också måste bokmärka, sanslöst bra! Ärligt och annorlunda för att vara du. Inte det ärliga, *fniss*, du är säkert en mycket ärlig människa, det har jag aldrig betvivlat, utan stilen. Mer rak.
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre