Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sälla jaktmarkerna får vara



Döden är inte den som skrävlar mest,
men likväl är det en Persona non grata.
Vett och etikett har denne aldrig fått
kursa sig till, utan kommer oftast objuden.
StorEfraim som han kallades i bygda låg
på sitt yttersta. Han hade ådragit sig en
efterhängsen lunginflammation som inte
tycktes vilja släppa.


Just i denna stund hade en kall fläkt gått
genom rummet och alla närvarande trodde
stunden var inne och jaktmarkerna kallade.
För ett kort ögonblick satte sig skepnaden
ner på en stol och trodde arbetspasset var
fullbordat.


Men ini-jeda-reda-snabbt började det rycka
i StorEfraims vänstra ögonlock. Och
rätt va det var sprätte han opp ögat. Av
figuren på stol’n såg man inte röken.


- Än smetar ingen evigheten i syna på mig.
Nä, tvi tvale, fräste Stor-Efraim.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-24 12:48



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En dikt att bli glad av! När döden får på nöten. Jag tror inte ens Corona biter på StorEfraim.
2020-05-24

  Elinor Sörensson VIP
Envisa gamla gubbar tröttar till och med ut döden
2020-05-24

  Öknens Ros VIP
En "seg" gubbe den där Stor-Efraim!
2020-05-24

  Larz Gustafsson VIP
För mig är döden en vinning.
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP