Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av musikal-filmen Les Demoiselles de Rochefort, regisserad av Jacques Demy 1967 med musik av Michel Legrand [inräknas även såsom Jacka #34]


Mosaik 34 : Fransk Musical Färgad i Vitt

 

 

 

kritvita byxor med kulörta skjortor

dansar längs gatorna i junisolen

 

genom salonger klingar kul pianot;

först tycks det skratta, men strax gråter stjärnor

 

 

krämvita skuggor söker tvillingtonen,

svänger sin klänning som om stjärt bar kjolar

 

kompositören hittar blad på torget;

sorgtyngda spår som redan satts i hjärtan

 

 

knallvita hattar seglar bort likt fåglar;

fångar porträtt av den som kommer älskas

 

scener substanslösa mot själens bråddjup

följer spiraltrappan från förra livet

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-24 20:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag som trodde att 'Black Peter' funnits. Men han tycks ha varit en karaktär i en bok, en märklig figur hus som helst. Hade fått för mig att gossen blitt pirat, men det var nog bara en tro... ungefär som att tro att Sherlock Holmes funnits, eller LasseMaja...
2020-05-25

  Nanna X
Lite läskig i det vita. Som för mycket White Russian.
2020-05-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP