Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mördare

 

 

gryningsmorgon grå

galgbacken full av människor

väntar på stunden

mördaren ska hängas

ingen hyser medkänslor

med den som våldtagit

och som sedan med brutalt våld

dödat den unga kvinnan

och sedan slängt henne i sjön

 

sorlet stiger

mördaren är på väg

folket ropar: Mördare! Mördare!

två stadiga karlar för honom till galgen

den ene lägger snaran om hans hals

 

prästen läser en bön

över den dödsdömde

falluckan dras undan

kroppen rycker till

ryckningar går genom mannens kropp

en stund senare hänger den stilla

 

folket jublar

rättvisa har skipats

men sorgen hänger tungt

över ung flickas korta liv

 

 

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-25 09:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, för mig som själavandrat var det som roligast på 1600-talet, jädrar i min lilla låda vad vi brände och hängde många stollar he
2020-05-28

    Lena Staaf VIP
Ja de offentliga avrättningarna var ett folknöje. Nu för tiden får man utlopp för samma känsla genom att titta på våldsamma filmer.
2020-05-25

  Kungskobran VIP
Stor tradik
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP