Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig min vän

Det finns något vilsamt i källan som porlar upp
Som om den kom från ingenting
Och själen som ropar: Du vågar

Tilliten växer stillsamt som vitsippor på marken
Jag böjer mig ner och tar henne i min hand
Ser hur kronbladen omsluter hennes innersta kärna

Jag tänker att omsluten är också jag
Vattnad ur källan
Värmd av solen
Fri och sårbar

Även vi ska blomma denna vår
När vi söker skydda vårt inre förvissnar vi så lätt
Det är blomningens tid
Och just detta är vårt ärende




Fri vers (Prosapoesi) av Hannadraken
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-25 13:05



Bookmark and Share


  Hannas
Underbart vacker. Tack!
2020-05-27

  Blomma-Stjärna VIP
det är blomningens tid
och att blomma är just det vi är ämnade till - det är vårt ärende
-hoppingivande och vackert
2020-05-25

  Eva Langrath VIP
Fina och hoppfulla ord.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken