Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cyprian Kamil Norwid 1821 – 1883


Moja piosenka

 

Cyprian Kamil Norwid 1821 – 1883

 

till detta land

där man lyfter brödsmulan

från marken

av respekt för himlens gåva

längtar jag, Herre

 

till detta land

där felet är stort

förstora storkens bo

på ett päronträd

eftersom det tjänar alla

längtar jag, Herre

 

till detta land

där första hälsningar

är som Kristi eviga

bekännelse

"var välsignad"

längtar jag, Herre

 

jag längtar också

till en annan sak

men vet inte

var den har sitt hem

lika oskyldig

längtar jag, Herre

 

att inte längta

och till tanklösheten

till dem som tar ett ja för ett ja

och ett nej för ett nej

utan tvekan

längtar jag, Herre

 

jag längtar också

efter någon

som vill bry sig om mig

och det måste vara så

även om det inte händer

till min vänskap

längtar jag, Herre

 

Översättning AL




Bunden vers (Haiku) av alicja lappalainen VIP
Läst 194 gånger
Publicerad 2020-05-25 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP