Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar

 

Där på de mest prunkande av sommarängar

vill min själ för alltid bygga ett enkelt bo

så i sommarens glänsande grönskande linda

skall vår själ och kropp i ett lugn gå till ro

 

Under vår sommars soliga och varma dagar

till en tidig morgons nyvaket bländande ljus

det som ger min kropp och ger mitt sinne

ett så skönt rofyllt och vällustigt rus

 

Se så vacker och stolt nu står den syrenen

invid vår egen storstugas daggvåta hägn

vi känner alla en lättsamt somrig väldoft

i en yrande kaskad av ett blomsterregn

 

Det är häggens blommning som visat oss våren

och som förvandlat sin grönskande dräkt

där en sommarmorgons yrvakna glädje

sprider vindens underbart doftande fläkt

 

Där nu en dagfjäril virvlar yrt i vinden

kring alla blommor med färgglada blad

där möter den ängens vajande gräs

till en vackert smäktande somrig ballad

 

Nu när påfågelögat åter ger oss av sin frihet

den som vart år kan ses där i sommarens dans

för där mellan hägg och syren föds det liv

och då tillåts all vår kärlek helt utan distans

 

Där ute på de böljande och vackra fälten

står nu snart vetet och rågen så stolt

och bonden han rumlar fram där på vägen

i sin evigt tumlande sommarnatts volt

 

Sen när den ljumma kvällen kommer till byn

då där invid sjön helt i stillhet jag stå

med mitt spö och min fluga i handen

där ska nu snart öring och regnbåge slå

 

Så var evigt hälsad du ljuvliga sommar

du som träget kommer till oss år efter år

ja du sprider ditt varma budskap med vinden

och du är den årstid som all min kärlek får

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-25 13:35



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En förtrollande vacker sommarhyllning!
2020-05-26

  Ezmeralda VIP
Underbart skrivet.
Känner allt med varje fiber i min kropp.
2020-05-26

  Feliaxel VIP
Otroligt vackra rader du ger oss
2020-05-26

  bibbi ahrnstedt
Så underbart diktat, jag blir tårögd. Vilken närvaro att kunna se allt detta. Mycket vackert
2020-05-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket underbart ode till sommaren! Känns som en vistext.
2020-05-25

  ULJO
Så bra skriftat.

2020-05-25

  Sparvögat VIP
Saknar ord! underbar ballad till sommaren.
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP