Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla viner blev till under olika år dock, medan en del stigit användaren åt huvudet och andra ägde sin källare, enligt ett envist rykte, tror det kan ha kommit med vindarna från Djakarta, redan på den tiden. Pragrammet känner inte igen den staden.


Nästan ingenting om satier





En människa som Beethoven lär kunnat ha tagit lektioner i sin profession, förstått hatt ha uppskatta ett gott årgångsvin samt ha haft en bekant med 38 i skonummer. En stad som Djakarta har nog haft sina besökare, kända som okända och det vet en annan inte säkert om Erik Satie tog det lugnt just där eller satte sina fötter på jorden alldeles utanför. Hans resa till Göteborg sägs ha ställts in i någon stund, men han kan nog ha vandrat längs Seinen istället för i slottsparken i Göteborg. En stad så vida känd för att hysa en central station, från och till med lätt ankomna tåg. Där har mången förbindelse sett knytas. Kalas! Tänk att så många bord sett sina dagar flyta förbi i en så känd närhet. Maj har en egen månad och det är vi nog glada för. Har det varit mors dag ännu? Hon som brukar dricka sin kopp hett hemmavid annars och ha satt sina tänder i en eller annan tårta. Hipp hurra för en och annan far, men det är väl mor som räknas? Nä, det är dags att styra stegen till köket och ta sig en smörgås eller två. Ärtsoffa står det på matsedeln idag, igår var det gravad lax och i morgon blir det nog fisk igen. En vän till mig har hotat att ge mig en bok eller två nästa gång vi träffas. Ännu har jag lyckats 'mota Olle i grind', men rätt vad det är träffar pil sitt mål i Dart. Apropå dart, undrar hur det gått för pubarna i ständerna, de på landet har nog klarat sig, så ont om gäster som de brukar ha. Där träffar till och med Amors pilar sina gemål, enliga udda källarhål.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2020-05-25 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP