Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLAGEN I VEKA LIVET

 

Skönheten blomstrade

i liljekonvalj och syren

 

himlen lovade löften

i blåaste blått

 

slagen i veka livet

av verkligheten

 

sveken hånskrattade

himlen mörknade

 

svarta kråkor i tallen

kraxade olycksbådande

 

i dåtiden

 

då alla val doppade

fötter i tjära

 

men inte fastnade 

tappert gick vidare

 

tog snåriga stigen

mot avgrunden

 

där löften och ord

stod utan sanning

 

kärlek blev blott 

en sliten chimär 

 

i nutiden




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-05-25 18:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bra text med många fina allitterationer.
2020-05-27

  Solstrale VIP
Ja livets villervalla når och slår ömsom höst och ömsom vår... Så delar du till oss en fantastisk dikt! Tack!
2020-05-26

  Cikoria Blå VIP
Svåra saker blir vackra dikter med din penna.
2020-05-26

  ULJO
Gillar din text.

"kärlek blev blott en sliten chimär"
2020-05-26

  Feliaxel VIP
Berörande läsning från dig
2020-05-26

  Blomma-Stjärna VIP
din klara poetiska ådra väjer inte för grymhet, sorg och hemskheter - texten här börjar med en löftesrik vår men berättar sedan om svek och slag, om en tapperhet som inte blir bemött med respekt - ett svårt liv, både då och nu
2020-05-25

  Niliboy
Huga ligen å Livet är ju en lång kamp, så
Upplever jag det!
2020-05-25

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om liv i förändring, från glädje och tillförsikt till sviken och besviken!
2020-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP