Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOLPORTÖREN

Jag cyklar runt som kolportör
av forna tiders dikter.
Det är ett arbete jag gör
och tillhör mina plikter.
Jag sprider vers på detta vis
med rim och rytm till gratis pris.
Jag cyklar runt och gör
ett jobb som kolportör!

I diktens oratorium
där tusen stämmor ljuder,
jag ger mitt moratorium
och möjligheten bjuder
att efterlikna gamla sätt
och läsa gamla dikter rätt,
men utan att det stör.
Jag är en kolportör!

Jag sprider min panegyrik
till fiender och vänner.
Jag delar gårdagens lyrik
till dem jag inte känner.
Men den som läser min traktat
kan kanske bli arbetskamrat
och administratör
och kanske kolportör!

Att cykla runt och dela ut
förnäma gamla dikter
och sprida utan pant och prut
och dåliga avsikter
lyrik som speglar lust och kval
till nu från anno dazumal,
den dikt som aldrig dör,
det gör en kolportör!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-25 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP