Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närmast

 

jag stämmer inte - ett möte med gud
som hänger i taket
i det stillastående rummet
                           i trötta gestikulationer
eller bakom ett skrivbord utan slut
alla slutna ögon
tomma pråmar
i alla svek
och hur gud väger på sin stol
            vattenloppan på ytspänningen
vi - på botten av skrifter i sol och bärnsten
livsfarliga resor över medelhavet
bofinken
som talar till ingen som lyssnar
nyårsklockan som föds och aldrig återkommer
olof palmes röst om det stora uppbrottet
alla myrstigar och bilköer
den sövande morgonen som inte kan vakna
och ett framträdande helvete i respirator

jag stämmer inte längre - ett möte med gud
jag mår illa av sakprosan och kvällens nyheter
                            jag böjer knä
                            inför höstens luft och hela staden
                            till alla som utkämpar ceremonin
                            till barnagråt och världsliga sprickor

 




Fri vers (Fri form) av Fredrik Axelsson
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-25 22:57



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Sannerligen berörande skrivelse!
Att sluta leta efter
Allenarådande svar
Uppgivenhet eller
bara Acceptans?
Av sakernas
Tillstånd. ..

2020-05-26

  Sparvögat VIP
Starkt! Får mina tårar att rinna...
2020-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson