Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Strindbergiana"


ÅGUST VS ALMQVIST

A.B : Har han nåtts af nyheten
att Almqvist äro stadd på flykt
ifrån Swerige pg af urkunds-
förfalskning och mordförsök ?

Ågust : Almqvist !
den falskmyntarn och bigamisten,
hvem annars ?
den landstrykarn hafver nog mer
på sitt borttappade samvete
än hvad som plägas,
gott landet slippa den giftblandarn.

A.B : Synd på sådan begåfvad
författare.

Ågust : Författare !?
utgick ifrån han var präst,
som förvanska kontrakt
med djefvulen och mammon.

A.B : Hans tidigare roll som präst
var en pröfvotid som öfvergafs
för Rousseaus naturromantiska
lantlif.

Ågust : Rousseau stod väl inte
heller ut men,den göken !

*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 159 gånger
Publicerad 2020-05-26 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP