Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Teckning: Solstrale… "ungdomens espri" tecknad under ungdomen...


UNGDOMENS ESPRI

 

vi var inslagna i trikå och spets
med små rosetter här och där
av allt att döma tagna förförda
vi var som sagan om guldlock...

de bästa av vänner vi var
sydde ihop och pyntade

med ränder och prickar 
i förälskelsens trance
serverad vi fuldricka

bakom fasaden fantastiskt fina
bara lite förljugna i all enkelhet
berusade vi pojkarnas blickar
åkte en runda till i raggarbilen

personifierade vi pinuppans öde 
de mest eftertraktade brudarna
så som vi satte världarna i brand

brände ljuset i båda ändar... ...

vi och pojkarna lekte tafatt i solen 
där natten aldrig någonsin tog slut
smakade kyssar aldrig så underbara

strödde blomster över stilla sjöände 
speglade evighet i varandras ögon
och cyklade till regnbågens ände 
och fann varsin kruka fylld av guld

där i ungdomens sorgfria längtan
med brustna hjärtans otröstlighet
höjde vi glasen och dansade loss
utan en tanke på vår morgondag

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-26 18:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"cyklade till regnbågens ände" så var ju den fria ungdomen, inga hinder fanns.
Underbar text, en som vi "vuxna" borde lyssna på mer.

Tack
2020-05-30

    Lena Staaf VIP
Ungdomens berusande tillvaro på gott och ont! Målande beskrivet.
2020-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP