Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE BÄSTA DIKTERNA (2)

De bästa dikterna är redan skrivna.
De tyngsta tankarna har tänkts till slut.
På pränt har känslans uttryck satts förut.
De värsta verserna är redan rivna.

I dagens dikter hörs Apollons lyra
blott som ett eko av den gyllne sträng,
som heligt darrade på herdens äng
och rörde sinnena till dans och yra.

Vi diktare vid dagens digitala
och artificiella datorbord,
vi måste skriva det som går och gala

med våra näbbar redan nötta ord.
Den bästa sången med en annan skala
har tonat bort i fjärran, redan gjord.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-26 20:37



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag håller inte med dig. Med den tanken är det ju lika bra att kasta in handduken. Dina rim var dock bra och verserna flöt på fint.
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP