Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till svunnen sommar och de kommande. ..




Släpphänt vattenyta
Med det duger än åt
Skräddarna. ..

Som speglar sig på
de vandrade molnen

Och den gamla fattig
-stugan som nu blivit
Till hembygdsgård

För nybyggda villa
-ägare.

Borta vid den bortglömda
Branddammen växer sig
Slybuskarna starka

Grodorna är borta
Inget kväkande mer

Leken har upphört
Kvävande är tystnaden

Grodornas kväkande
Som varit de fattigas symfoni

I längtansfyllda vårnatter och
mornar. .. behövs inte mer?

Men Enkelbeckasinens knirp
och knorpande hörs än

Över knotiga Roslagstallar
och slumrande bronsålders
gravar

Allt är ännu inte förlorat
Om någonsin. ..

Bara förändrat på grund
av någonting?







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-26 22:12



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fasen vad fint beskrivet, guldstjärna!
2020-05-28

    Lena Staaf VIP
Betraktelse över den tid som varit ( kanske med alltför rosa glasögon?) och viss sorg och oro över naturens förstörelse. Hur kan vi förstå utvecklingen? Vad är av godo och vad är ont?
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP