Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Röke, 1920


och vi slungades hundra år tillbaka i tiden

när kamerans lins möter din blick

är du en av få på konfirmandfotot som inte ler

 

din blick speglar sorg och saknad

och vuxenvankelmodet som väcktes av att livlinan

till fostermor och -syster

klipptes

av

 

nittonhundraarton

när spanska sjukan tog vad den fick

och gick

 

© Birgitta Wäppling, 27 maj 2020




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-28 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP