Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sigmund Freud i fikakön

Vid vår gemensamma fikastund
upptäcker jag att det finns en bit tårta kvar
från gårdagens avtackning

I fikakön startar en inre kamp
Gud vad god den tårtan ser ut
Marsipan som jag älskar

En annan röst inom mig säger
Tårta på en tisdag
Du är inte klok
Kolla in din feta mage
Det ska inte vara mer grädde där inte

Under tiden jag närmar mig fikabordet
pågår ett inre gräl
mellan Lusten och Överjaget

Det krympande Jaget
som skall hantera situationen
blir allt mer förvirrad
Det vattnas i munnen
Svetten bryter fram

Med darrande händer
tar jag en LITEN bit tårta
och en STOR jävla morot
och går till min plats
med skakiga ben

Längre bak i fikakön 
upptäcker jag Sigmund Freud
som tittar på mig
med ett underfundigt leende




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-27 04:00



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Rolig text. En vardaglig situation som utvecklar sig till något högst personligt. Älskar att Freud stod bakom. :)
2020-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om agerandet efter en inre dialog
under överseende av Freud som smålog.
2020-05-27

    Lena Staaf VIP
Verkligen målande om den inre kampen som vi alla har mer eller mindre, kanske dagligen till och med. Freud satte ord på den.
2020-05-27

  Lottie Ålhed VIP
Vardagsnära och fint med Freud i åtanke.
2020-05-27

  Kungskobran VIP
Det finns säkert sådana som har doktorerat på din beskrivning.
Fint gestaltat
2020-05-27

  Mats Edin VIP
Snyggt, till och med överjaget har ett överjag
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP