Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från mörker till ljus, en mödosam vandring





Rädd och vilsen
stod jag i mörkret
och längtade efter ljuset

visste att det fanns
men inte var

började en mödosam vandring

skorna blev utslitna
innan jag fann det jag sökte

satte mig i diket
och grät som ett övergivet barn

torkade tårarna
och fortsatte barfota

hittade ljuset
och köpte nya skor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2020-05-27 10:09



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Så bra, helt enkelt.
2020-06-01

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som skickligt gestaltar och
bär från mörker till ljus.
2020-05-29

  Magdalena Eriksson VIP
som en saga
vardagens mäktiga insikter
du skriver i samlande rörelser
lite som Qi gong tänker jag
samlande och i livsakandets stil
2020-05-29

  Respons VIP
Konsten att gå vidare efter sorg och smärta.
2020-05-29

  StinaJ VIP
Den som söker skall finna. Fint skrivet om att inte ge upp trots allt mörker och gå mot ljuset.
2020-05-29

  Elinor Sörensson VIP
Smärtsam vandring mot friden
2020-05-28

  Nils-Robert
Det är så hjärtskärande Marita. Det knyter sig.
2020-05-28

  bibbi ahrnstedt
Att kunna skriva och dikta så känslosamt och att hitta till ljuset är en tröst och en fullträff
2020-05-27

  Eva Langrath VIP
Fin text om att resa sig upp igen.
2020-05-27

    Lena Staaf VIP
Fin text om att envetet sträva på mot ett mål.
2020-05-27

  lila fjäderblomman VIP
Ja du en mödosam vandring du beskriver så fint här! Glad att du hittade ljuset igen! Kram
2020-05-27

  KattenKin VIP
Fint och berörande. Gillar hur du arbetat med bildspråket.
2020-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Från mörker till ljus, skriver du om i fina bilder.
2020-05-27

  Gunnel Eriksson VIP
En bildrik text, som man kan lära av.
2020-05-27

  M.Eta
När livet är som mörkast finns det alltid en liten ljusstrimma någonstans. Fint skrivet.
2020-05-27

  Niliboy
Ljuset ja, vi äga vill vägledningens goda ljus å le med hela munnen!
2020-05-27

  Maria Sundelin VIP
Ibland tar det tid att hitta ljuset för vi vågar inte se
Kramar
2020-05-27

  Öknens Ros VIP
Slutet gott, allting gott.
2020-05-27

  ULJO
Så fint skrivet. Att du fann det du sökte till slut
2020-05-27

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Insiktsfullt och känslosamt skrivet!
2020-05-27

  Feliaxel VIP
Vilken tur att du fann ljuset
2020-05-27

  Mats Edin VIP
Skönt utvecklingspoem
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP