Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av

 

 

i skuggan av de stora dikterna

man känner av de outsagda plikterna

att endast det yppersta är godkänt

inte något tramsigt underkänt

 

med storvulna ord de skrädde

likt för hårt vispad grädde

stolt var Verner von Heidenstam

han, han var ju en Man

 

han ansåg sig Nationalskald vara

på fina orden han inte spara'

sitt Övralid han lät bygga på höjd

med det han var riktigt nöjd

 

där kunde han "se ner" på Ellen

kanske han kika' på kvällen

Verner var väl lite okontant

med denna starka "tant"

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-27 13:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Verner von Heidenskam?
2020-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Övralid är ju otroligt vackert. Beträffande Heidenstam är jag inte så betagen. Hans historia är ganska solkig.
2020-05-27

  Kungskobran VIP
Anna Maria Lenngren en av mina favoriter bland alla dessa storvulna män.

2020-05-27

    Lena Staaf VIP
De stora diktarmännen fick mycket uppmärksamhet medan kvinnorna,knappt syntes. Det är lite bättre i dag.
2020-05-27

  ULJO
Intressant om Verner von Heidenstam. Du ger lite inspiration till att återigen se på hans verk
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP