Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SkEnDöDa ChArAdEr


vi kommunicerar numera
endast via kortvågsradio

jag vet inte
men kanske lever
alla våra sprattlande danser
vidare på något sätt
när du nu hela dagarna
fångar blomflugor
som irrat sig utomhus


ditt ansikte för mig
till något pixlat

såsom kanske blomflugorna
ser dig nu


en gång
hade vi gemensamma nycklar

nu finns bara nyckelhålet kvar
och jag undrar
hur många hänglås
man egentligen kan pressa in
i ett nyckelhål


innan jag somnar
tänker jag på
hur jag brukade peka
på en satellit
som passerar vid midnatt

tills du anmärkte
på att mitt pekfinger
ser snett ut
och hur jag inte svarade
att dina tumnaglar
påminner om döda ögon


men jag lär mig hela tiden
nya rörelsemönster

och när jag nu förstår
att en av dig
är mycket mer än du
och att en av mig
aldrig kommer bli mer
än nästan jag
har jag snart
lärt mig en pantomim:

"Heja universum friskt humör
det är det som susen gör!"





Fri vers (Fri form) av Coeur de verre
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-27 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Coeur de verre
Coeur de verre