Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blundar och är rädda

Ser du flickan där på vägen

Hon som leker med ett blad

Hon har många drömmar

Men ingen vet vem hon är

 

Ser du pojken där på ängen

Han som sparkar på en boll

I tanken gör han mål på mål

Men ingen hör hans steg

 

Ser du kvinnan där i fönstret

Hon som alltid lagar mat

En gång bjöd hon hela staden

Men ingen sa ens tack för maten

 

Ser du mannen där i dikeskanten

I handen har han en butelj

Igår var han bland polarna

Men ingen ledde honom hem

 

Vad ser och märker vi omkring oss

Det funderar jag ofta på

För vi blundar och är rädda

Men ingen vill erkänna hur det är




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-27 13:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dikten beskriver vår längtan efter kärlek och att betyda något för andra med dina varma ord. Så sorgligt när man inte får gensvar.
2020-05-28

    Lena Staaf VIP
Fint! En påminnelse om att vi behöver varandra.
2020-05-27

  Millner VIP
"Rädda "

Bra.
2020-05-27

  Marita Ohlquist VIP
Alla behöver vi någon som bryr sig om, dessvärre är det något som många saknar.
Bra och tankeväckande text.
2020-05-27

  Feliaxel VIP
Fantastisk text om dom osynliga i samhället
2020-05-27

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En eloge för Din fina text, om hur människor är "osynliga" för omvärlden.
2020-05-27

  ULJO
En fantsikts tänkvärd text. Gillas.
2020-05-27

  Sparvögat VIP
Mycket tänkvärt...
2020-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP